Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Obama-2 a studiat la Chişinău

Obama-2 a studiat la Chişinău

joakim-crima-afpS-a născut în Guineea Bissau, a studiat la Chişinău, iar acum este candidat la poziţia de primar într-un oraş din Federaţia Rusă. Joaquim Crima ar putea deveni primul primar de culoare în Rusia, iar sloganul său este acelaşi ca şi al lui Obama – „Yes, we can!”, doar că e pronunţat ruseşte „Da, mî smojem!”.

Joaquim Crima are 37 de ani, este de culoare şi promite să aducă schimbarea în orăşelul Ahtuba din regiunea Volgograd a Rusiei. De aceea a şi fost numit Obama al Volgogradului.

S-a născut în Guineea Bissau, dar a ajuns să îşi facă studiile la Universitatea de Stat din Chişinău. Apoi s-a transferat la Moscova, unde a finalizat studiile şi s-a şi căsătorit. Aşa a ajuns să locuiască în orăşelul de baştină al socrilor, Ahtuba.

Localnicii îl ştiu  de mai mult de 10 ani, dar nu îi zic Joaquim, ei l-au botezat pe ruseşte – Vasile Ivanovici. Acum Crima candidează pentru poziţia de primar şi îşi face campanie, dar printre întâlnirile electorale, nu uită de ocupaţia sa de bază – vinde harbuji din grădina socrului său.

Un articol mai amplu despre fostul student la Chişinău Joaquim-Vasile Ivanovici este publicat azi în „The Independent”.